odkryj naszą restaurację
Gościniec na Rozdrożu mieści się w Libiążu na pograniczu dwóch województw – Małopolskiego i Śląskiego. Restaurację tworzy zespół ludzi pochodzących z naszego regionu, którzy mogą się pochwalić bardzo dobrą znajomością lokalnej kuchni i lokalnych produktów. W Gościńcu sami przygotowujemy makarony, konfitury, ciasta, paluchy oraz współpracujemy z lokalnymi i sprawdzonymi dostawcami. Cieszymy się, że udało nam się zebrać liczne grono przyjaciół i sympatyków naszego gościńca. Wszystkich których nie mieliśmy okazji jeszcze gościć serdecznie zapraszamy!
Fundamentem funkcjonowania naszej restauracji są produkty pozyskiwane od lokalnych dostawców, a w ich doborze sugerujemy się najwyższą jakością.
Co istotne, Kucharze skomponowali kartę dań, mając na uwadze również potrzeby Gości stroniących od mięsa – weganie czy wegetarianie w menu z cała pewnością odkryją coś wyjątkowego dla siebie i absolutnie nie wyjdą z naszej restauracji głodni.
Mając na uwadze usługi na najwyższym poziomie sami na miejscu przygotowujemy makarony czy pierogi, wypiekamy również aromatyczne ciasta i ciasteczka, które można zakupić na wynos.
W zależności od pory roku restauracja Gościńca na Rozdrożu proponuje menu sezonowe, które pozwala cieszyć się bogactwem smaków dań dostępnych tylko przez krótki czas w roku. Wiosenne szparagi sprowadzane z pobliskiej plantacji, aromatyczne dynie, czy pachnące lasem grzyby stanowią doskonałą bazę dla menu zmieniającego się zgodnie z porami roku.
To co niezwykle nas cieszy i jest naszą najlepszą rekomendacją to fakt, że nasi Goście stale do nas powracają i rekomendują.
